Gå til hovedindhold

Dagtilbud i Næstved Kommune

Når du flytter til Næstved Kommune, har vi gode og trygge dagplejere, børnehaver og integrerede institutioner. Vi vil passe godt på dit barn. Der er flere aldersintegrerede pasningstilbud, så dit barn kan være i de samme trygge rammer op til skolealderen. Under hvert område i Næstved Kommune kan du se, hvilke dagtilbud der er i nærheden af dig.

Indhold

  Næstved Kommune er et oplagt sted for børnefamilier at slå sig ned. Og når man kommer som ny familie til en ny kommune, ligger det selvfølgelig ens hjerte nært, at man kan få de små poder passet. Når du finder din drømmebolig i Næstved Kommune, er der ikke noget, du skal bekymre dig om. Vi har pladsgaranti, og det betyder, at du altid er sikret en plads til dit barn, når du flytter til kommunen.

  Engagerede pædagoger

  I Næstved Kommune er vi rigtig stolte af vores pædagoger. De gør alle et kæmpestort stykke arbejde for at give børnene en god dag – hver dag. Derfor kalder vi vores dagsinstitutioner for dagtilbud i stedet for pasning. Vores pædagoger gør nemlig en meget større indsats end blot at passe på børnene. De synger, danser, leger, tegner, spiller, læser, trøster, putter, fjoller, laver motorik og oplever naturen sammen med børnene. Alt sammen for at give tryghed, nærvær, omsorg og stimulans til vores allerkæreste.

  Her er børns tarv i fokus – også i forskning

  Noget af det, vi i Næstved Kommune er specialister i, er at give dit barn en god og tryg start på dagen. I samarbejde med Aarhus Universitet og Danmarks Pædagogiske Universitet har vi deltaget i et forskningsprojekt, som netop handler om en god start på dagen for Næstved Kommunes yngste borgere.

  Udviklingen af sproget hos de helt små børn har stor betydning for, hvordan børnene klarer sig senere i livet. De mindre børn i dagpleje og vuggestue arbejder fokuseret med den sproglige udvikling. Der kan være fokus på babytegn eller fælleslege i samarbejde med sprogvejledere, pædagoger og forældre. Det er et fokus, som fortsætter i Næstved Kommunes børnehave. Vi gør i Næstved Kommune en ekstra stor indsats for at støtte alle børn i deres sproglige udvikling.

  I kommunen har vi flere dagtilbud og vuggestuer, så der aldrig er langt til at få passet dit barn. Flere steder er aldersintegrerede, så dit barn kan være i de samme trygge rammer og med de samme pædagoger frem til skolealderen. Arbejder du på skæve tidspunkter, er der stadig mulighed for at få passet barn i dagtilbud med åbningstider, der imødekommer aften- eller natarbejdende forældre.  

  De ældste børnehavebørn fra 10 daginstitutioner besøger hvert år sammen med deres pædagoger vores meget anerkendte kulturinstitution Rønnebæksholm. I samarbejde med en kunstner skaber de kunstneriske billeder, skyggebilleder og ikke mindst ”volapykker” – små farverige figurer. Det er et projekt, som klæder de store børnehavebørn på til at komme i førskole, hvor de på fornemmeste vis afrunder projektet med fernisering for stolte forældre og mindst lige så stolte børn og pædagoger. 

  Næssie optræder foran publikum

  Børn og unge i Næstved Kommune

  Det er både trygt og sjovt at vokse op i Næstved Kommune. For os er det vigtigt, at skabe de rammer, der skal til for at børn og unge kan blive godt klædt på til livet.