Gå til hovedindhold

Glumsø og omegn

Velkommen til Glumsø – en storby i miniformat, der kalder sig Sjællands ”grønne” hjerte, fordi dette område er omgivet af skove og med en smuk sø helt inde i byen. I Glumsø kan du både køre speedway, tage på vandreture i uberørt natur og få alt, hvad større byer kan tilbyde.

Indhold

  Forrige Næste

  Der er godt 2.131 indbyggere i Glumsø, men man skulle tro, at der var flere med de mange muligheder, som dette område kan tilbyde. 

  En storby i miniformat

  I Glumsø bymidte finder du en hyggelig handelsgade med gode shoppingmuligheder. Du kan dermed snildt handle dine varer lokalt i et af supermarkederne, slagteren og bageren.

  Borgerne i Glumsø er vilde med kultur. Derfor er der både biograf, bibliotek og et kulturhus med flere spændende arrangementer året rundt. Derudover er der også masser af fritidstilbud.

  Glumsø har alt, hvad der skal til, når hverdagen skal fungere for de små. Der er vuggestue, dagpleje, børnehave og skole. I Glumsø finder du også både læge, apotek og ældreboliger. 

  En ægte stationsby

  Byen er en stationsby, og det forklarer måske det liv, som kendetegner området. Glumsø ligger nemlig rigtig godt placeret med kort afstand til både Næstved, Ringsted og Sorø.
  Får man lyst til en tur til hovedstaden, går toget direkte til København fra Glumsø – det tager kun 53 minutter.

  Dermed er Glumsø en by, som er omringet af tusindvis af arbejdspladser, hvor toget kører lige til døren.

  Glumsø er Sjællands grønne hjerte

  Glumsø kalder sig Sjællands ”grønne” hjerte, fordi dette område er omgivet af skove og med en smuk sø helt inde i byen. Der er en hjertesti, badebro og flere vandrestier, hundeskove og shelters i naturen omkring byen.

  Byen har sin egen sø og læner sig samtidig op ad Tystrup sø. Derfor er dette område omgivet af smuk og alsidig natur med flere vandrestier. Der er også anlagt flere hundeskove, hvor dyreglade venner kan mødes.

  Glumsø er et levende samfund med flere grønne fredede arealer – her er naturen en perle, som der passes særligt godt på.

  Glumsø er et levende samfund med flere grønne og fredede arealer, hvor der er lagt vandrestier med shelters. Her er naturen en perle, som der passes særligt godt på.


  Hvad er der af dagtilbud og undervisningsmuligheder?

  Dagpleje

  Søger du dagpleje, så hører Glumsø under område NORD. I område NORD er det dagplejegruppen Tyttebøvserne, man hører til, og på dagplejegruppens hjemmeside kan du se dagplejere i nærområdet. 

  Dagtilbud

  Er du mere til vuggestue eller børnehave, så er der flere muligheder i området. Der er blandt andet to aldersintegrerede institutioner i Glumsø for de små i alderen 0-6 år. Det er Haletudsen og Rumlepotten.

  Skoler og undervisningstilbud

  Susåskolen har underafdeling i Glumsø, der er 4-sporet op til 9. klasse. Susåskolen har også afdelinger i Herlufmagle og Holsted.