Gå til hovedindhold

Hvad sker der for børnene i Næstved Kommune?

I Næstved Kommune keder børnene sig aldrig. Vi er berømte for vores helt unikke børnekultur.

Indhold

  Vi er så heldige, at den grønne dragemaskot Næssi har slået sig ned i Næstved Kommune. Næssi symboliserer børnekulturen i kommunen og er med, når der foregår arrangementer for børn i Næstved Kommune, fx til børnekulturfestivalen, børnehavekoncerter, nytårskoncert og Sankthansaften på Rønnebæksholm. Her optræder Næssi sammen med det anerkendte, lokale børneband Ulla Abdullas Coco Bongo Band.

  Fire gange om året inviterer vi til familiekoncerter for alle børnefamilier med børn i alderen 4-8 år. Det er Børnekulturhuset på Grønnegades Kaserne Kulturcenter, som flere gange årligt arrangerer aktiviteter og workshops for Næstved Kommunes familier.

  Børnekulturfestival

  Til børnenes store fornøjelse inviterer vi hvert år i uge 20 vuggestuer, dagplejer, børnehaver og skoler til børnekulturfestival med musik, sang og dans. Hele byen summer af kulturelle tilbud, hvor børnene både kan være tilskuere til forestillinger og koncerter og også selv få maling under neglene, når de slipper fantasien løs i de kreative workshops, der er i ugens løb. Vi har også fokus på, at børn selv producerer kultur og står på scenen, hvor de optræder med blandt andet teater og musik for andre børn.

  Faster Cool

  I Næstved Kommune bliver du nabo til Faster Cool. Hun er en del af Næstveds internationale egnsteater, Dansk Rakkerpak, og optræder med børneteaterforestillinger for de små.

  Kunst i børnehøjde

  Hvis du går en tur i Næstveds gader, kan du ikke undgå at støde på vores verdensberømte graffiti – og heller ikke her går noget børnenes næse forbi. På vores populære børnebibliotek har børnebogsillustrator Rasmus Bregnhøi – der i øvrigt selv kommer fra Næstved – kreeret et gigantisk vægmaleri med alle sine kendte børnebogsillustrationer.

  Hvad sker der i Næstved

  Der sker rigtig mange ting i kommunen, som annonceres på forskellige sider. Større events kan ses på Mærk Næstveds Facebook.

  Mærk Næstved er også på Instagram. Her kan du se billeder og videoer taget af Næstveds egne beboere.

  Rigt foreningsliv

  I Næstved Kommune har vi 160 idrætsforeninger. Du kan finde de aktiviteter, der matcher dig eller dit barn på vores foreningsportal.

  To personer med karnevalsmasker og farvestrålende tøj

  Kultur og fritid i Næstved Kommune

  Uanset om du er til aktive eller kreative fritidsinteresser, er der rig mulighed for at finde en aktivitet, der passer til dig. Hvis du mere er til musik, teater, comedy og kunst, så er du heldig. Hvert år afholdes der nemlig utallige arrangementer og events i Næstved Kommune.

  Kultur og fritid