Gå til hovedindhold

Graffiti i verdensklasse

Næstved Ungdomsskole har siden 2010 lokket verdens dygtigste graffiti-konger og malermajestæter til byens gavle for at mærke Næstved.

Indhold

  I Næstved Kommune finder du ikke kun kunst på vores museer. Du kan finde kunstværker på gavle og mure i hele Næstved city, som er lavet af internationale graffitikunstnere. Næstved Ungdomsskole har siden 2010 lokket verdens dygtigste graffiti-konger og malermajestæter til byens gavle for at mærke Næstved.

  Næstved Kunstby beriger kedelige og glemte flader i byens rum med bemærkelsesværdig lokal, national og international kunst. Ideen er at skabe et bemærkelsesværdigt kunst- og udsmykningsprojekt, der skal give borgerne i Næstved Kommune en positiv og uventet kulturel oplevelse.

  Man kan blandt andet opleve udsmykninger af internationale kunstnere fra byer som Sao Paulo, New York, München, Zurich, Sidney, Barcelona, Berlin, Amsterdam og Milano.

  Næstved Kunstby har også stået bag “Gadens Hårdeste Hævn” – en moderne fortælling om Romeo og Julie, som blev fortalt som hiphop-eventyr på Næstveds gavle. Kunstprojektet var med til at inspirere de unge til at træffe gode valg og samtidig en nytænkende måde at opleve byen med historiefortælling.

  Se et udpluk af gavlmalerierne

  Forrige Næste
  To personer med karnevalsmasker og farvestrålende tøj

  Kultur og fritid i Næstved Kommune

  Uanset om du er til aktive eller kreative fritidsinteresser, er der rig mulighed for at finde en aktivitet, der passer til dig. Hvis du mere er til musik, teater, comedy og kunst, så er du heldig. Hvert år afholdes der nemlig utallige arrangementer og events i Næstved Kommune.

  Kultur og fritid