Gå til hovedindhold

Naturperler på en snor i Næstved Kommune

Når du bor i Næstved Kommune, er du i bogstaveligste forstand omringet af naturen.

Indhold

  Grøn ring om Næstved

  Seks skovområder danner en grøn cirkel rundt om Næstved, og det betyder, at det kun tager cirka 5 minutter på cykel at komme til det nærmeste skovområde, lige meget hvor i Næstved city du befinder dig.

  Midt i city har vi Rådmandshaven og Munkebakken, som begge er udflugtsmål for studerende og familier, og som hver sommer byder på store koncerter. Udenfor Næstved city finder du blandt andet Fruens Plantage, Holmegaard Mose, Kristiansholm Plantage og Tystrup-Bavelse-søerne.

  Sjællands længste å, Susåen, snor sig gennem Næstved Kommune, og 5 badestrande indbyder til at hoppe i bølgen blå i de varme sommermåneder. Næstved Kommune er især kendt for Karrebæksminde, som får besøg af tusindvis af turister om sommeren.

  ”Den grønne ring omkring Næstved skaber mere natur og mere sammenhængende natur tæt på, hvor folk bor. Alle har let adgang til at dyrke friluftsliv og opleve naturen i de fantastiske landskaber omkring Næstved.”

  Michael Krogh, projektleder for skovrejsningen omkring Næstved

  Skov og vand, by og land

  Der er masser af natur at finde, uanset hvor du bosætter dig i vores skønne kommune. Alle landområder har sit unikke naturområde, der ofte har en spændende historie eller kulturel betydning. Tag fx på cykeltur langs Fodsporet og se by og land fra et helt nyt perspektiv. Langs Fodsporet er der anlagt små oaser og skiltning, der fortæller om det område, du befinder dig i. 

  I den nordlige del af kommunen finder du blandt andet Tystrup Sø og Ravnstrup Sø Fuglereservat, hvor du kan gå i uberørt natur på anlagte stier. Besøg også Holmegaards mose omkring Homegaard værk eller Storeskoven, hvor Skovtårnet står. 

  I den sydlige del finder du Dybsø og Præstø Fjord og et mere bakket landskab, masser af skov og Sydsjællands bedste sandstand i Karrebækminde. Besøg også Gavnø Slot og Park, der både har Danmarks største Tulipanfestival og helt utrolige Japanske kirsebærtræer, der blomstrer langs alléen én uge om året. 

  Der er med andre ord masser af vidunderlige naturoplevelser året rundt i Næstved Kommune.

  Boligområder med ekstra fokus på naturen

  Nedenfor ser du de områder i Næstved Kommune, hvor der er mulighed for at få ekstra højt til himlen, udsigt over marker og ro til at drikke morgenkaffen. Områderne er alle med rimelig afstand til byens pulserende liv.

  To personer med karnevalsmasker og farvestrålende tøj

  Kultur og fritid i Næstved Kommune

  Uanset om du er til aktive eller kreative fritidsinteresser, er der rig mulighed for at finde en aktivitet, der passer til dig. Hvis du mere er til musik, teater, comedy og kunst, så er du heldig. Hvert år afholdes der nemlig utallige arrangementer og events i Næstved Kommune.

  Kultur og fritid